top of page

FASE 2: Com ensenyar-la?

La mirada de l'escola

Elisenda Bartrina (Escola Nª Sra. de Montserrat, Rubí) i Paloma Llaquet (Escola Virolai, Barcelona) ens expliquen com treballen la competència a l'aula.

Diàleg amb la recerca...

Castelló, M. (2007). Enseñar a pensar: sentando las bases para aprender a lo largo de la vida. Madrid:Ministerio de Educación

Membres de l'equip del projecte van col·laborar en la redacció del llibre que aquí presentem. Aquesta obra planteja els problemes expresats en el títol posant-los en relació amb l'alumnat actual, acostumats a mitjans educatius i de comunicació molt diferents als que existien fins fa dues decàdes. El llibre s'organirza en quatre capítols que aborden aspecte específics de les necessitats educatives actuals. Ens referim a les competències vinculades a la comprensió i a la comunicació de la informació i a aquelles que ens situen en el context social des d'una perspectiva de la cooperació.

 

Enllaç al llibre

Reyes Carretero, M i Fuentes Agustí, M. (2012)La competència d'aprendre a aprendre. Proposta de desplegament curricular a primària i secundària. Barcelona: Graó

Que els alumnes siguin autònoms, independents i amb capacitat per autoregular el seu aprenentatge ha estat una de les finalitats més valorades i perseguides per tots els sistemes educatius. Per això, podem dir que la competència d’aprendre a aprendre ocupa un lloc destacat entre les vuit competències bàsiques proposades per la LOE.

En aquest llibre es fa una proposta per orientar als professionals de l’educació, tant de l’etapa de primària com de secundària, sobre com poden treballar per tal que els seus alumnes adquireixin progressivament més autonomia i competència a l’hora d’aprendre. És una proposta didàctica, pensada per aportar elements que facilitin tant el desplegament de la competència per a l’elaboració de la programació educativa del centre, com per a l’enriquiment competencial de les programacions d’aula.

 

Enllaç al llibre

Experiències d'escoles per ensenyar a aprendre

Treball per Projectes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Descarregar material didàctic:

Treball per projectes

Treball Cooperatiu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Descarregar material didàctic:

Aprenentatge recíproc

Tutoria entre iguals

Resolució de problemes

 

 

 

 

 

 

 

 

Descarregar material didàctic:

Aprenentatge basat en problemes

bottom of page